onsdag 6 maj 2015

Tigermuffins

Jag har gjort tigermuffins med Agnes och Ruth i kök nummer 5.

Vi började smälta margarinet och medan det smälte så blandade vi torra ingredienser i en bunke så som vaniljsocker, mjöl och bakpulver.
Efter det så vispade vi äggen och sockret så att det blev poröst och detta gjorde vi i en annan bunke.
Vi rörde i mjölblandningen samt det smälta margarinet och detta rörde vi ner lite i taget.
Sedan delade vi upp smeten i en annan bunke så att det var lika mycket smet i varje bunke.
När det var gjort så hällde vi i kakao i den ena av bunkarna och rörde om.
Efter det så hällde vi smeten i formar, lite av varje bunke så detta fick en tiger formad effekt.

Recept:
























Den största ändringen vi gjorde var att istället för att göra vaniljmuffins så gjorde vi tigermuffins. Så istället för att bara ha den traditionella smeten så delade vi upp den i två bunkar. Detta med kakao i den ena och vanilj i den andra och sedan hälla över varandra så att det bildade ett tigermönster.

Man bör tänka på att inte ta allt mjöl på en gång utan ta lite i taget, då blir det lättare att blanda och att få det bättre blandat. Dessutom ska man se till att man vispar äggen och sockret poröst.

Jag gillar att vi gjorde tigermuffins istället för vanliga. Det är lite roligare utmaning och får också ett finare mönster. Dessutom var det mycket goda och lyckade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar